Om oss

Strax utanför Vellinge i Skånes vackra landskap hittar ni Stallgården med vitkalkade stenväggar med ett vackert ljusinsläpp genom de blyinfattade stallfönsterna.

Gården

Gården ligger inbakad i Skånes vackra sädesfält och är byggd år 1870. Den består av ett stort boningshus, ett stall, en enorm lada, en fantastiskt mysig trädgård och är omgiven av stora fina gröna ängar och åkrar. När vi först satte foten i det fina boningshuset möttes vi av gårdens charmiga själ och anda – med heltäckningsmattor i olika färger och kakel i rosa och grönt.

För oss är det viktigt att under renoveringen lyckas bibehålla gårdens unika charm. Vi rustar om och rustar upp, men när man öppnar de stora trädörrarna och stiger in i huset möts man fortfarande av den unika, rustika känslan i sann gårdsanda! På nedre plan har gästerna tillgång till eget kök, där man tillsammans kan äta frukost eller varför inte laga en god middag kvällen innan festen drar igång?

I den mysiga loungen vill vi ge gästerna möjlighet att umgås i lugn och ro, sitta och prata, ta ett glas bubbel – känna sig som hemma!På nedre plan har vi även skapat det perfekta rummet för bruden att bli ompysslad i – Pigkammaren. Med stora speglar och bra ytor kan make up artist, hår stylist och fotograf tillsammans med bruden skapa sin magi, medan tärnorna sitter i loungen i rummet bredvid och väntar med spänning på att få se den vackra bruden.

Nedre plan erbjuder också dusch och toalett. En våning upp hittar man våra övernattningsrum. Bröllopssviten, Bondesviten och dubbelrummen Drängen och Fattighjonet. Rummen följer gårdens rustika anda och när man stänger dörren om sig vill vi att känslan av lugn och trygghet ska infinna sig hos våra gäster.

Stallet & Ladan

Stallet har i flera år varit hem åt många hästar. Trots långa rader av boxar, spiltor och sadelkammare såg vi lokalens otroliga potential så fort vi öppnade stalldörrarna och steg in.

Med sina generösa 150 kvm i festsalen erbjuds här rum åt 150 sittande gäster, en scen där musiken kan skapas och ett fantastiskt golv att dansa loss på! Vi vill framhäva stallets fantastiska karaktär, med högt i tak, dess otroliga bjälklag och tillsammans med fönstrens vackra ljusinsläpp skapa en unik lokal med oslagbar atmosfär.

Resten av stallets 91 kvm består av baren – med mingel avdelning, kapprum och toaletter samt stort kök där kocken och hans team kan skapa middagar man sent ska glömma!I anslutning till stallet ligger ladan. Denna enorma lada på 269 kvm och med 10 meter upp i nock, magisk känsla när man kliver in i den fantastisk ladan!

Det 10 meter höga taket har smyckas med ljusslingor som ringlas kring de vackra bjäklarna och fyller ladan med ett varmt sken.
Här är det bara fantasin som sätter gränser för vad som kan skapas – marknad, event, mässa, ceremoni, sittning, dans eller stor fest. Oavsett vilket så blir det en oförglömlig upplevelse!